Μια πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο. Πατάτες “ογκρατέν” για να το απολαύσετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους.

1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη κρέμα, το γάλα, το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να συνδυαστούν σε μια ομοιογενή κρέμα.
Παίρνετε ένα μεγάλο οβάλ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 33 Χ 22 εκ. και βάθος 5 εκ. το λαδώνετε και βάζετε μια στρώση από τις πατάτες [περίπου το 1/4 από τις κομμένες πατάτες]. Αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω μια στρώση από το 1/4 μείγμα κρέμας και το 1/4 από το τριμμένο τυρί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματισθούν 4 στρώσεις συνολικά.
Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Κρεμμύδια…είναι γλύκισμα
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό γλυκό με φρυγανιές και κρέμα