Συστατικά:
3 κιλά κόκκινες πατάτες, λεπτές φέτες ή κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Κατευθύνσεις:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λιπάνετε ένα ταψάκι 22×30 εκ.
2. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ομοιόμορφο στρώμα σε λαδωμένο πιάτο. Στη συνέχεια, σκορπίζουμε το κρεμμύδι και μπέικον πάνω από τις πατάτες και σκορπάμε εδώ και εκει κομμάτα βούτυρο. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αφαιρέστε το φύλλο και ανακατέψτε τις πατάτες. Γυρίστε το φούρνο σε γκριλ και αφήστε τις πατάτες να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά, έως ότου τραγανιστούν. Ίσως χρειαστεί ανακατεύετε κάθε λεπτό περίπου για να επιτύχετε ομοιόμορφο αρωματισμό. Σερβίρετε αμέσως.
Καλη Επιτυχία