Υλικά
8 μέσες πατάτες Νάξου, μαγειρεμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές μηλόξυδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κλαρακια σέλινου, σε κύβους
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, σε κύβους
5 αυγά σφιχτά βρασμένα σε κύβους ή τεμαχισμένα σε φέτες
προαιρετικά, πάπρικα για γαρνιτούρα
Για να κάνετε ατή την πατατοσαλάτα, ακολουθήστε απλώς τις απλές οδηγίες μας:
Βράζετε πατάτες σε αλατισμένο νερό 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και καθαρίστε τες.
Γεμίστε τις βραστές πατάτες και βάλτε το σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί μαγιονέζα, μηλόξυδο, ζάχαρη, μουστάρδα, αλάτι, κιμινο και πιπέρι μέχρι να αναμειχθεί καλά.
Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους, το σέλινο και τα κρεμμύδια στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν τα πάντα.
Ανακατέψτε τα αυγά.
Πασπαλίστε με πάπρικα, προαιρετικά.
Σκεπάστε τες και βάλτε στο ψυγείο. Ανακατέψτε πριν από το σερβίρισμα και απολαύστε!