Υλικά:

1,5 κιλό πατάτες με τη φλούδα
2 κρεμμύδια τριμμένα
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
αλάτι
1/4 φέτα τριμμένη
αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή πρέσα πατάτας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα αυγά, τη ρίγανη, το αλάτι και τη φέτα. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες με τα χέρια μας.

Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς.

H συνταγή είναι της κας Μαρια Τζαμπαζακη