Η πατατόσουπα είναι εύκολη στην παρασκευή, θρεπτική και εξαιρετικά νόστιμη. Η κρεμώδης υφή της και η πλούσια γεύση της την καθιστούν ένα comfort food που μας ζεσταίνει από μέσα.

Υλικά

6 πράσα κομμένα ψιλές ροδέλες
6 πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
6 φλυτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. μανιτάρια κονσέρβα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
θυμάρι (προαιρετικά)
άνηθο (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

μπέικον
τυρί cheddar, τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τα πράσα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνουμε τα μανιτάρια.Ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ό,τι μυρωδικό θέλουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ρίχνουμε αρκετό ζωμό ώστε να τις καλύψει. (Κρατάμε τον υπόλοιπο ζωμό για αργότερα).
 Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε λίγη ποσότητα και την  βάζουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε την κουταλιά που κρατήσαμε πίσω στην κατσαρόλα.
Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με τον ζωμό που κρατήσαμε και την αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 5-10 λεπτά.
Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
Σερβίρουμε αμέσως με το μπέικον, το τριμμένο cheddar, και άλλα μυρωδικά της επιλογής μας.

Καλή σας απόλαυση!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη