Ένα φαγητό με έντονη προσωπικότητα, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Ή το λατρεύεις με πάθος, ή το αποφεύγεις διακριτικά. Ναι, ο Πατσάς Μοσχαρίσιος απαιτεί χρόνο και φροντίδα, αλλά για τους πραγματικούς μερακλήδες, το απολαυστικό αποτέλεσμα δικαιώνει κάθε λεπτό της προετοιμασίας.
Υλικά
1 κιλό πατσάς μοσχαρίσιος, καλά πλυμένος
1 μοσχαρίσιο ποδαράκι, καλά πλυμένο
Νερό άφθονο
1/2 φλιτζάνι ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
Λίγο μπούκοβο (ανάλογα με το γούστο)
Αλάτι
Για το σκορδοστούμπι:
500 ml ξίδι λευκό
1/2 κεφάλι σκόρδο (καθαρισμένο)
1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Αφου πλυνουμε καλα το πατσα και το ποδαρακι με αφθονο νερο… το αφηνουμε σε μια λεκανη με νεροξυδο για 2 ωρες..
Βραζουμε 5 λεπτα και πεταμε το νερο. Ξεπλενουμε καλα!
Βαζουμε στη χυτρα τα κομμάτια του πατσα νερο 2 σκελιδες σκορδο λιγο μπουκοβο και αλατι. Βραζουμε πολυ καλα.
Οταν κρυωσει ψιλοκοβουμε αφηνουμε να βρασει λιγο και σερβιρουμε με μπολικο σκορδοστουμπι
Ετοιμάζουμε το σκορδοστούμπι:
Σε ένα μεγάλο γουδί χτυπάμε το σκόρδο με το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι χτυπώντας λίγο ακόμα (αν δεν έχουμε γουδί, χτυπάμε ελαφρώς στο μούλτι, δεν θέλουμε το σκόρδο να πολτοποιηθεί, αλλά να ψιλοκοπεί).
Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου