Συστατικά
- 20 στρογγυλά ή τετράγωνα φύλλα σφολιάτας ή 1 φύλλο σφολιάτας
- 20 τετράγωνα κομμάτια ταλαγάνι περίπου 20 γρ. Το καθένα με διάσταση περίπου 2cmX2cm
- 2 μέτρια κρεμμύδια ή ένα μεγάλο, κομμένα σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
- 3 κ.σ. μαρμελάδα κρεμμυδιού ή οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για να αλείψετε τη σφολιάτα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμότητα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε την μαρμελάδα κρεμμυδιού και αφήνουμε να σοταριστούν για ένα λεπτό ή δύο.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε τη σφολιάτα.
- Βάζουμε ένα κομμάτι τυρί και πάνω από αυτό προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα κρεμμύδι/πιπεριά.
- Καλύπτουμε και σφραγίζουμε τα άκρα.
- Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κομμάτια.
- Εάν χρησιμοποιείτε ένα φύλλο σφολιάτας ολόκληρο, τακτοποιήστε τα αφήνοντας επαρκή χώρο ανάμεσά τους έτσι ώστε να μπορέσετε να τα κόψετε και τα κόβουμε όπως κάνουμε με τα ραβιόλια.
- Αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα στην κορυφή.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για πέντε λεπτά και μετά τα σερβίρουμε.