Μπισκότα με πορτοκαλί και σοκολάτα 😊
Υλικά
2 αυγά + 1 ασπράδι αυγού
200 g ζάχαρης
80 ml. Φρέσκος χυμός πορτοκάλι
100 g λιωμένου βουτύρου
50 ml ελαιόλαδου
3 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα αμμωνίας
700 g αλεύρι
10 g σκόνης ψησίματος
1 κρόκος αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκάλι, λιωμένο βούτυρο, λάδι / ελαιόλαδο, γιαούρτι, σόδα αμμωνίας διαλυμένα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, τριμμένο φλούδα πορτοκαλιού και αλεύρι αναμεμειγμένο με μπέικιν πάουντερ. Ζυμώστε μια μαλακή αντικολλητική ζύμη. απλώνουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
***
Κάλυψα και διακόσμησα ένα μέρος των μπισκότων με λιωμένη πορτοκαλί σοκολάτα.
Καλή Επιτυχία