Πουτίγκα σοκολάτας

Υλικά συνταγής

10 γρ. (1 1/3 κ.σ.) αλεύρι
15 γρ. (2 γεμάτες κ.σ. περίπου) κακάο
80 γρ. ζάχαρη
2ο γρ. (2 1/3 κ.σ.περίπου) κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
300 ml γάλα
1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
Για γαρνίρισμα: Ψιλοκομμένα καρύδια, ή σαντιγί, ή φρούτα εποχής, ή σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μέτρια κατσαρολίτσα, εκτός φωτιάς, τοποθετείτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο, το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα φροντίζοντας να ενσωματώνετε πλήρως μετά από κάθε προσθήκη.

Τοποθετείτε τη κατσαρολίτσα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν καλά τα κομμάτια σοκολάτας και έχετε ένα πηχτό μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ περίπου. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζετε το σοκολατένιο μείγμα ισομερώς σε 4 μεγάλα ποτήρια, ή μπολ. Μόλις μισοκρυώσουν τα βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα. Μετά απολαμβάνετε τη πουτίγκα σας σκέτη ή γαρνιρισμένη με υλικά επιλογής σας.

Καλή Απόλαυση