Ποιος θα πίστευε ότι το μαγείρεμα του ρυζιού μπορεί να είναι τόσο περίπλοκο;
Για μένα προσωπικά, το ρύζι αποτελούσε πάντα μια πραγματική πρόκληση. Αλλά μόλις ανακάλυψα αυτή τη μέθοδο, όλα άλλαξαν!
Να τι έμαθα:
Το ρύζι πρέπει να το πλύνω καλά κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να γίνει διαυγές. Αυτό θα αποτρέψει το κόλλημα των κόκκων.
Χρησιμοποιώ μια κατσαρόλα με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς. Αν έχετε κατσαρόλα με παχύ πάτο, ακόμα καλύτερα.
Το νερό πρέπει να καλύπτει τον ρύζι περίπου 1 εκατοστό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να μετρήσετε το νερό. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
Βράζω το ρύζι σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει, μετά Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για ακριβώς 10 λεπτά με καπάκι.
Μην ανοίξετε το καπάκι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου!
Μετά από 10 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε απαλά το ρύζι με πιρούνι και ξαναβάλτε το καπάκι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 12 λεπτά.
Απλώνω το ρύζι σε ένα ταψί και το αφήνωτο να κρυώσει.
Συμβουλή: Αν θέλετε να τηγανίσετε τον ρύζι, αφήστε τον να στεγνώσει καλά πριν τον προσθέσετε στο τηγάνι για να απορροφήσει λιγότερο λάδι.
Με αυτόν τον απλό τρόπο, θα έχετε πάντα τέλειο ρύζι μπασμάτι!”
ΠΗΓΗ: Вкусно и лесно с Ани