Υλικά

10-12 καλοκυθοανθούς
1 ματσάκι βασιλικό
350 g αλεύρι
180 g κρύο ανθρακούχο νερό.
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα.

Μαγείρεμα

Ας ξεκινήσουμε πλένοντας τα άνθη του κολοκυθιού, αφαιρώντας το ύπερο και κόβοντάς τα σε μικρές λωρίδες.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, ρίχνοντάς το λίγο λίγο.
Έτσι θα δημιουργηθεί ένα πυκνό μείγμα στο οποίο πρέπει στη συνέχεια θα προσθέσουμε την τριμμένη παρμεζάνα,
τα στυμμένα άνθη κολοκυθιού, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το αλάτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και στο μεταξύ βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι.
Μόλις καψει, αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις τηγανητές, βάζοντας κουταλιές από το μείγμα μας κατευθείαν στο τηγάνι.

Μόλις οι τηγανιτές είναι έτοιμες και χρυσίσουν τέλεια, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, αλλά κυρίως τις σερβίρουμε ζεστές!

ΠΗΓΗ:Chef per Passione – by Al.ta Cucina Maria Antonuccio