Υλικά
Για το σιρόπι χρειάζεστε
1 φλιτζάνι ζάχαρη (250 γραμμάρια),
500 ml νερό και
βανίλια – 1 λοβό είναι καλύτερο.
Για τη ζύμη χρειάζεστε
7 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (250 γραμμάρια),
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα λεμονιού για γεύση. Δίνουν φρέσκο άρωμα και γεύση
Εκτέλεση
Βάλτε στο μάτι της κουζίνας και μαγειρέψτε για 5 λεπτά το σιρόπι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και περιμένετε να κρυώσει καλά.
Πώς να το ανακατέψετε
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά. Πάρτε ένα μεγαλύτερο μπολ, γιατί το μείγμα θα φουσκώσει πολύ.
Χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε προσεκτικά το αλεύρι – κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας με το χέρι, όχι με το μίξερ. Με τον ίδιο τρόπο πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ο στόχος είναι να μην χαθούν οι φυσαλίδες αέρα που λαμβάνονται με το χτύπημα των αυγών.
Στρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 20/30 εκ. με χαρτί ψησίματος. Αν δεν έχουμε – λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα και την λειαίνουμε με ένα κουτάλι. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 5 εκ. για να ψηθεί και μετά να σιροπιαστεί καλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο – περίπου 30 λεπτά.
Μην ανοίγετε το φούρνο! Το Ραβανί γίνεται ευχάριστα χρυσαφένιο και ψήνεται ελαφρά στις άκρες.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο καυτό Ραβανί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μουλιάσει καλά.
Γαρνίρετε πασπαλισμένο με καρύδια, μια μπάλα παγωτό ή κρέμα.
Καλή όρεξη!