Ρολάκια κανέλας με καραμέλα

Συστατικά

2 συσκευασίες (7 gr το καθένα) ενεργή ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα 2% (110° έως 115°)
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σάλτσα καραμέλας:
1 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη
1/4 φλιτζάνι μελι

Γέμιση:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 3 φλιτζάνια αλεύρι.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο αλεύρι για να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Γυρίστε την σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 6-8 λεπτά.
Τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ, γυρνώντας μια φορά να λαδώσει από πάνω. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα, λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με την καστανή ζάχαρη και το μελι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε σε 22χ30 εκ. ταψί και αφήνω στην άκρη.

Ζυμωστε τη ζύμη με μπουνιες προς τα κατω να κατσει. Γυρίστε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοιξτε την σε ρολό 45×40 εκ. ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
Αλείφουμε το βούτυρο αφηνωντας κενο σε 2.5 εκ από τις άκρες. Συνδυάστε ζάχαρη και κανέλα και την πασπαλίζουμε πάνω από τη ζύμη.
Τυλίξτε σε ρολό, ξεκινώντας με μια μακριά πλευρά. Τσιμπήστε τη ραφή για να σφραγίσει.

Κόβουμε σε 15 κομμάτια. Τοποθετήστε την κομμένη πλευρά προς τα κάτω πάνω από τη σάλτσα καραμέλας. Σκεπάστε την και αφήνουμε να φουσκώσει
μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 180° βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, 30-35 λεπτά. Αφήστε να σταθεί 5 λεπτά.
Αναποδογυρίστε σε πιατέλα σερβιρίσματος.