Ρολάκια με χόρτα και ανθότυρο
Συστατικά
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα σέσκουλα
1 1/2 φλιτζάνια ανθότυρο (360γρ)
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού (ή τριμμένη φρυγανιά)
1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Θαλασσινό αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φύλλα κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα και κομμένα στην μέση
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
Σπόροι παπαρούνας για πασπαλίσμα
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο 200c
Θερμάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγανί, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
Προσθέστε τα σέσκουλα να μαραθούν για 5 λεπτά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το το μείγμα κρεμμύδι, σκόρδου σέσκουλα και το ανθότυρο την φρυγανιά μαιντανό αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε.
Απλώστε με το κουτάλι 1/2 φλιτζάνι του μείγματος κατά μήκος μιας άκρης του φύλλου σφολιάτας και τυλίξτε το σε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας και μείγματος.
Τοποθετήστε τα ρολά με την ραφή προς τα κάτω, σε μεγάλους δίσκους φούρνου με ελαφρά λαδωμένο και στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Κόψτε κάθε ρολό σε 8 μικρότερα ρολά, βουρτσίστε με αυγό, πασπαλίζετε με σπόρους παπαρούνας και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.
Καλή Απόλαυση