Τηγανίτες ρυζιού

Ήρθε η ώρα να μειώσετε δραστικά τις θερμίδες. Όχι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με πίτες, κέικ, μπακλαβά, μελόψωμο, εκλέρ κ.λπ., αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι πρεπει να προσεχουμε και την σιλουέτα μας.
Λοιπόν …. Σας δείχνω τις αγαπημένες μας τηγανίτες ρυζιού

Υλικά:

5 τεμ.ριζογκοφρέτες. Το δοκίμασα με μια φυσική γεύση με quinoa και υποθέτω ότι και οι άλλες γεύσεις θα λειτουργήσουν καλά.
3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ή φρέσκο ​​γάλα ή ξινή κρέμα αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό.
2 μικρά αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένοι σπόροι της επιλογής σας ή ένα μείγμα των αγαπημένων σας (ηλίανθος, κολοκύθα,
λινάρι, σουσάμι)
Αλάτι,
μια πρέζα σόδα.

Παρασκευή:

Βυθίστε τις προ-θρυμματισμένες ρυζογκοφρέτες στο γάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ, μαζι με όλα τ άλλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενή πάστα.
Προσωπικά δεν φτιάχνω ένα εντελώς λείο μείγμα, μου αρέσει να νιώθω τα κομμάτια ρυζιού.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι καλά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας του μείγματος για κάθε τηγανίτα
και μετά από ένα λεπτό μειώστε τη φωτιά. Χρησιμοποιώ λάδι καρύδας για αυτές τις τηγανίτες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας λάδι.
Περιμένετε να ψηθούν καλά από τη μία πλευρά πριν γυρίσουν. Οι τηγανίτες είναι τρυφερές αλλά γίνονται σχετικά εύκολα.
10-12 τηγανίτες βγαίνουν από αυτήν τη δόση.
Λόγω της ουδέτερης γεύσης τους, μπορούν να καταναλωθούν με καλό ζαμπόν γαλοπούλας, τυρί, μέλι, λαχανικά κ.λπ.
Ικανοποιητικό και πολύ νόστιμο πρωινό!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαρουλοντολμάδες κοκκινιστοί….Μυτιληνιοί
Επόμενο άρθροΣτριφτά μαλακά τυροκούλουρα…