Σαλάτα από πιπεριές και μελιτζάνες
Υλικά
3 κιλά κόκκινες πιπεριες
3 κιλά πράσινες πιπεριές
3 κιλά μελιτζάνες
1 κουπα ξίδι κρασιού
2 κουπες λάδι
3 κουταλιές της σούπας αλάτι
4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Τα λαχανικά ψήνονται, ξεφλουδίζονται και τεμαχίζονται, αφήνοντας τη μελιτζάνα ξεχωριστά από την πιπεριά.
Πασπαλίστε τις πιπεριές με αλάτι και όλη τη ζάχαρη, και τη μελιτζάνα μόνο με αλάτι.
Πασπαλισμένα έτσι, μένουν για περίπου 2 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατάλληλο τηγάνι και τηγανίζουμε πρώτα τις πιπεριές – 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες – για άλλα 5 λεπτά.
Όταν τελειώσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το ξύδι.
Μένει με αυτό για περίπου 10-20 λεπτά και τα βάζα γεμίζουν, τα οποία αποστειρώνονται για 5 λεπτά, μόνο για το καπάκι.
Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μαϊντανό και σκόρδο.
Σήμερα εγώ, το έφτιαξα για άμεση κατανάλωση, με λιγότερα υλικά και όλα είναι με το μάτι και τη γεύση.
Καλή απόλαυση