Σάλτσα Σκόρδου

Αυτη η σάλτσα ειναι γρηγορη και μπορείτε να την χρησιμοποιειται με το κρέας ή το ψάρι
σας. Ακόμη και στις σαλάτες σαν dressing.

Υλικά:

1 κουπα σκελίδες φρέσκου σκόρδου
4 κούπες ηλιέλαιο
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1 κγ αλάτι

Εκτέλεση:

Βάλτε το σκόρδο σας με το αλάτι στο μπλέντερ τροφίμων. Χτυπήστε μέχρι να γίνει σαν κρέμα
Σταματήστε και ξύστε τις πλευρές του μπλεντερ.
Όσο το μπλεντερ λειτουργεί, ρίξτε αργά λάδι 3-4 κσ και χυμό λεμονιού 2-3 κσ.
Όταν το σκόρδο ξεκινήσει να γίνετε σαν κρέμα αυξήστε το ταχύτητα που ρίχνετε το λάδι
εναλλακτικά με τον χυμό λεμονιού. Αυτό θα διαρκέσει για 15 λεπτά για ολοκλήρωση της
ολικής διαδικασίας.
Μεταφορά το μείγμα σε γυάλινο δοχείο και σκεπάστε με χαρτοπετσέτα για να ομογενοποιηθεί το μειγμα και βάλτε στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
Την επόμενη ημέρα, αντικαταστειστε την χαρτοπετσέτα με ένα καπάκι.
Η σάλτσα σκόρδου μπορεί να φυλάσσεται στο ψυγείο έως 3 μήνες

Σημειώσεις:

Χρησιμοποιήσετε φρέσκο σκόρδο και αφαιρέστε το πράσινο εσωτερικά του σκόρδου εάν υπάρχει
Ρυθμίστε το ποσό του λαδιού σε 2-3 ποτήρια εάν προτιμάτε πηχτή σάλτσα

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Μαρμελάδα Καρότο…την δοκιμάσα στο Ιράν
Επόμενο άρθροΠικάντικο κοτόπουλο στην κατσαρόλα