Σαλάτα Κοτόπουλου με dressing μαγιονέζας με αυγό
Υλικά
500 γραμμάρια στηθος κοτόπουλου ή με συκωτάκια κοτόπουλο
2 τεμ. αγγουράκι τουρσί
1 κεφάλι κόκκινο κρεμμυδι
1 μέτριο καρότο
50 γρ βούτυρο
1 παστεριωμένο κρόκο αυγού*
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
– Καθαρίστε το στηθος, βράστε μέχρι να μαλακώσει σε αλατισμένο νερό με την προσθήκη δάφνης και μπιλάκια μαύρου πιπεριού.
Αφού βράσει, αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια κόψτε σε λωρίδες.
– Τρίβουμε τα καρότα σε ένα μεγάλο τρίφτη, ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε βούτυρο, τσιγαρίζουμε τα καρότα πάνω
μέχρι να ροδίσουν.
– Κόβουμε το αγγούρι τουρσί
– Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες
Ετοιμάστε ντρέσινγκ σαλάτας:
Προσθέστε λιωμένο σκόρδο στον παστεριωμένο κρόκο, ανακατεψτε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια συνδυάστε το με μαγιονέζα (εγώ χρησιμοποιώ μόνο σπιτική).
Ανακατέψτε καλά.
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά κοτοπουλοι, καρότο, κρεμμύδι, αγγούρι. Αλάτι όσο θέλετε για γεύση.
Καρυκεύουμε με την σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Η σαλάτα για το γιορτινό τραπέζι είναι έτοιμη
* Για παστερίωση μόνο του κρόκου του αυγού:
Σε μπεν μαρί (ένα μπολ που βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι με 2 εκ νερό κι αυτό δεν ακουμπάει το μπολ) σε μέτρια φωτιά βάζω τον κρόκο μαζί με 1 ΚΣ ζάχαρη ή σιρόπι, τα χτυπάω απαλά με το σύρμα.
Μέσα στο μπολ βάζω και το θερμόμετρο παρακολουθώντας τη θερμοκρασία να φτάσει τους 63*C, για περίπου 3,5 λεπτά. Τότε το μείγμα έχει γίνει πιο πυκνό, το βγάζω από την εστία και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να κρυώσει. Έπειτα είναι παστεριωμένος και μπορώ να το χρησιμοποιήσω στη συνταγή.