Συστατικά

½ φλιτζάνι ζυμαρικά βιδες
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες στη μεση χωρίς κοκουτσι
2 αγγούρια κανονικού μεγέθους αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
1 ντομάτας ψιλοκομένη σε κυβάκια που έχουν αφαιρεθεί οι σπόροι
1 καρότο κανονικού μεγέθους τριμμένο στο τρίφτη
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ (DRESSING)
2 κσ μαγιονέζα
½ κσ μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι για την γεύση
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα *

Οδηγίες
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο βραστό νερό για 12 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε το να κρυώσει. Μην ξεπλύνετε τα ζυμαρικά με κρύο νερό χρειαζόμαστε το άμυλο
για να κρατήσει το dressing αργότερα.
Σε ένα μπολ προσθέστε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά.
Σε ένα διαφορετικό μπολ προσθέστε τα συστατικά dressing και ανακατέψτε καλά.


Προσθέστε το dressing στα ζυμαρικά και τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν από το σερβίρισμα.

 

Σημειώσεις
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ζυμαρικών που σας αρέσει.

*Ιταλικό Καρύκευμα

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαντζουρανα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μούλτι (διαβολάκι) βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να
πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό
μέρος.

ΠΗΓΗ: www.munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΑφράτα κουλουράκια…αρέσουν σε όλους
Επόμενο άρθροΤυρένιοι “λουκουμάδες”