Σαλάτα ψαριού
Απαιτούμενα προϊόντα:
1 ψάρι βραστό (μπακαλιάρος)
5-6 πικλες (εχουν ετοιμες χύμα τα σουπερ μαρκετ)
1 κόκκινο κρεμμύδι
ελιές χωρίς κουκούτσι – περίπου 100 γρ
(Προτιμώ της Καλαμάτας, αλλά οποιαδήποτε άλλη ποικιλία θα λειτουργήσει)
200 γρ μαγιονέζα
μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Το ψαρι καθαρίζεται από τα κοκκαλα και το δέρμα. Για αυτή τη σαλατα το ψάρι πρέπει να είναι σε μικρά κομμάτια, κάτι που το
πετυχαίνουμε τρίβοντάς το με τα δάχτυλά μας ή χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
Ψιλοκόβουμε 1 κόκκινο κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο ψάρι. Το ίδιο κάνουμε με τις πικλες και τις ελιές.
Τα βάρη δεν είναι ακριβή, μπορείτε να μειώσετε ή να αυξήσετε ανάλογα με το γούστο.
Τέλος προσθέτουμε τη μαγιονέζα και λίγο χυμό λεμονιού (πάλι για γεύση).
Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε αυτή την καταπληκτική σαλάτα.