Οι σαρδέλες, ένα ψάρι που συναντάμε συχνά στα τραπέζια μας, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό γεύμα. Πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, οι σαρδέλες συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Υλικά:
Σαρδέλες φρέσκες, καθαρισμένες και πλυμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
Σκόρδο σε σκόνη
Μπούκοβο (προαιρετικό)
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μουστάρδα
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες, αφαιρώντας τα εντόσθια τις πλένουμε καλά με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζουμε τις σαρδέλες ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ριγανη
σκόνη σκόρδου μπούκοβο γλυκό μαϊντανό.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε τις σαρδέλες με το μείγμα ελαιόλαδου, μουστάρδας και λεμονιού. Προσθέτουμε βραστό νερό, όσο να σκεπάσει ελαφρά τις σαρδέλες.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σαρδέλες.
Αν θέλουμε από πάνω ρίχνουμε έξτρα λαδολέμονο..
Συμβουλές:
Μπορείς να προσθέσεις στο φαγητό σου διάφορα λαχανικά, όπως ντοματίνια, πιπεριές για μια πιο πλούσια γεύση.
Για ένα πιο έντονο άρωμα, μπορείς να προσθέσεις στο φαγητό σου λίγο τσίλι ή καυτερή πιπεριά.
H Συνταγή είναι της κας Σμαράγδα Ασβεστοπούλου