Σνίτσελ καλαμαριού.

“Το σνίτσελ καλαμαριού με τυρί παρμεζάνα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Το καλαμαράκι είναι τρυφερό και υγιεινό, ενώ η παρμεζάνα προσθέτει πλούσια γεύση και άρωμα. Η συνταγή είναι σχετικά απλή και μπορεί να γίνει από όλους. Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με μια σαλάτα ή μια σάλτσα της αρεσκείας σας.”

Εδώ είναι μερικά συγκεκριμένα σχόλια για τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής:

  • Τα καλαμαράκια πρέπει να είναι φρέσκα και να έχουν καλό μέγεθος.
  • Η παρμεζάνα πρέπει να είναι τριμμένη φρέσκια.
  • Τα σνίτσελ πρέπει να πανάρονται καλά, ώστε να μην διαλυθούν στο τηγάνι.
  • Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια, ώστε τα σνίτσελ να ψηθούν ομοιόμορφα.

Συνολικά, το σνίτσελ καλαμαριού με τυρί παρμεζάνα είναι ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι νόστιμο, χορταστικό και εύκολο να φτιαχτεί.

Υλικά – Εκτέλεση

Ρίξτε 700 γραμμάρια αποψυγμένων καλαμαριών σε βραστό νερό, αφήστε τα για 20 δευτερόλεπτα,
μεταφέρετε τα σε παγωμένο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος
Καθαρίστε τα από τις υπόλοιπες μεμβράνες και τις πλάκες χιτίνης, κόψτε τα κατά μήκος και στη συνέχεια σε μερίδες.
Χτυπήστε 2 αυγά με αλάτι, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε ένα μπολ, ζεστάνετε φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τυλίγετε κάθε “σνίτσελ” στο αλεύρι, το βουτάτε στο αυγό και το βάζετε στο τηγάνι, τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, το γυρίζετε, ρίχνετε από πάνω μέτρια τριμμένη παρμεζάνα, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι, κλείνετε το γκάζι και το αφήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί, τοποθετείτε τα καλαμαράκια σε πιάτο και σερβίρετε αμέσως !

Кухня народов Мира

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σνίτσελ με συνοδευτικό λευκό ρύζι

Σνίτσελ με συνοδευτικό λευκό ρύζι

Τα σνίτσελ βγαίνουν το ίδιο ωραία με τα τηγανιτά ακριβώς! Μόνο που γλιτώνουμε τα ανθυγιεινά λάδια απ το τηγάνισμα!

Υλικά

1 κιλό σνίτσελ
2 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πολύ λίγο ξύδι

Για το συνοδευτικό
1 κούπα ρύζι
3 κούπες νερό
3 κσ βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και λίγο ξύδι, ανακατεύουμε να γίνει ένα και βουτάμε μέσα τα σνίτσελ.
Μετά τα περνάμε από τη φρυγανιά και αφήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180.

Σε κατσαρολάκι μετράμε με τη κούπα που μετρήσαμε το ρύζι 3 κούπες νερό, βάζουμε και το ρύζι, αλάτι πιπέρι και το βούτυρο, αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το νερό και σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας!
Έτοιμο!

Προηγούμενο άρθροΤηγανόπιτες αφρός έτοιμες σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΜαγευτική Νηστίσιμη Μηλόπιτα σε Φόρμα Κέικ: Γρήγορα, Εύκολα και Ακαταμάχητη!