Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με γλασο ζάχαρης .. 💞

Υλικά

Σιμιγδάλι σίτου – 150 g.
Ζάχαρη – 150 g.
Βούτυρο αγελάδος – 90 g.
Νερό – 2 κουπες / 400 ml /
Κανέλα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Βανίλια – 1 φακ.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε την κανέλα και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσει να δέσει το σιρόπι. Στην άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ελαφρά κεχριμπαρένιο το σιμιγδάλι και μετά προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα το αδειάζουμε σε ταψί ή φόρμα και αν θέλουμε προσθέτουμε καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

Αφήνουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά να σφίξει για μία, δύο ώρες και μετά διακοσμούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Έφτιαξα το λευκό γλάσο χτυπώντας 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη με λίγες σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό, ανακατεύω καλά και αλείφω τον χαλβά. Στολίσα με ανάλατα αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης.

Καλή Απόλαυση