Υλικά

Για το κέικ:
(ένα οποιοδήποτε ποτήρι, με αυτό θα μετρήσετε όλα τα υλικά)
3 αυγα,
1/2 ποτήρι ζάχαρη,
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 σπορελαιο
1 μπεικιν παουντερ
χυμό από ένα πορτοκάλι ή μια βανίλια,
1,5 ποτηρια ινδοκαρυδο
1 ποτήρι αλεύρι

Σιρόπι:
1 βανίλια,
1/2 ποτήρι νερό
2 κουτ σούπας ζάχαρη

Τα βραζω μαζί για περίπου 5λεπτα…

Γλάσο:
200 μλ γάλα,
200 γρ μαύρη σοκολάτα…

Τα βάζω στην φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, μόλις κρυώσει το ρίχνω από πάνω…

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν… Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω με μια σπάτουλα…
Το ψήνω στος 180° για περίπου 30 λεπτά…
Το σιρόπι το έχω βράσει από πριν, αφού ψηθεί το γλυκό το τρυπάω λίγο με το μαχαίρι και ρίχνω από πάνω το σιρόπι…
Το κεικ γίνεται πολύ αφράτο… Αφού κρυώσει η σοκολάτα λίγο το ρίχνω από πάνω….

Καλή Απόλαυση

Ευχαριστούμε την Ιουλία Τζηκα