Υλικά
6 αυγά
100 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ κανέλα
125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερο
Μερικές φέτες λεμόνι
Για την κρέμα:
1 λιτρο φρέσκο
1 φρέσκο γάλα
70 γρ ζάχαρη
3 πακέτα ζάχαρη βανίλιας
5- γρ αλεύρι
80 γρ κορν φλαουρ
50 γρ βούτυρο
200 ml κρεμα γάλακτος
Επιπλέον:
80 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
Παρασκευή:
Ανάβουμε Το φούρνο στους 200 βαθμούς
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέίκιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα. Αδειάζετε το μείγμα που προκύπτει σε ταψί 28 εκ. αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με αλεύρι.
Ψήνουμε σε φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Κατά το ψήσιμο που διαρκεί το παντεσπανι κάντε:
Βάζουμε στη φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και τις φέτες λεμονιού. Βράζουμε μετά το βράσιμο, 7 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε 200 ml φρέσκο γάλα προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε καλά.
Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφού βράσει, το μείγμα του κορν φλαουερ και μαγειρεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Αποσυρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το Βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει. Μεταφέρετε την κρέμα σε άλλο δοχείο για πιο γρήγορη ψύξη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη απευθείας στην επιψάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυωσει.
Στην κρυωμένη κρέμα προσθέτουμε τη κρεμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Τρυπήστε τον παντεσπανι με ένα πιρούνι σε πολλα σημεία. Σιροπιάστε με παγωμένο σιρόπι. Αφήνουμε τις φέτες λεμονιού για διακόσμηση. Προσθέτουμε την κρέμα και ισιώνουμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και φέτες λεμονιού. Αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: privanya.blogspot.com