Το Σιροπιαστό Κέικ πορτοκαλιού είναι πραγματική απόλαυση!
Αν έχετε πορτοκάλι, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!🍊
Υλικά
φόρμα 20*11 cm
Ζύμη:
100 γρ βούτυρο
2 αυγά
160 γρ αλεύρι
10 γρ νιφάδες καρύδας
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
120 γρ ζάχαρη
60 γρ γιαούρτι στραγγιστο ή πλήρες
Σιροπι:
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
30 γρ ζάχαρη
+ ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C.
Ετοιμάστε μια φόρμα για κέικ (20×11 cm) στρώνοντάς την με λαδόκολλα ή αλείφοντάς την με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
Ζύμη:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, νιφάδες καρύδας, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ (5-7 λεπτά).
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
Σε τρία στάδια, προσθέστε το μείγμα αλευριου και το γιαουρτι, ανακατεύοντας προσεκτικά μετά από κάθε προσθήκη.
Ψήσιμο:
Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά, ή μέχρι να ελέγξετε με ένα ξύλινο σουβλάκι και να βγει καθαρό.
Σιρόπιασμα:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε τον χυμό του πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφού βγει το κεικ από τον φούρνο, τρυπήστε την επιφάνεια της με ένα ξύλινο σουβλάκι ή μια οδοντογλυφίδα και αλλειψτε με πινελο πάνω της το σιρόπι
Αφήστε το κεικ να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρισμα:
Αφαιρέστε το κεικ από τη φόρμα και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.