Σκορδαλιά από το Νησί
Συστατικά
6 μικρές πατάτες βρασμένες ή στον ατμό
Ξεφλουδισμένο 1 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Άνηθο για γαρνιτούρα
λαδι για ράντισμα
Παρασκευή
Ξεφλουδίστε και βράστε τις πατάτες σας στην κατσαρολα σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι μαλακές στο πιρούνι.
Αφήστε στην άκρη και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν για 15 λεπτά. Προσθέστε τις μαγειρεμένες πατάτες, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και το αλάτι στο μπλέντερ. Ξεκινήστε να χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομαλή κρεμώδη σύσταση. Περίπου 10-15 δευτερόλεπτα
Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί!
Συμβουλές
Όσο περισσότερο η σκορδαλιά κάθεται τόσο ισχυρότερη γίνεται η γεύση. Διαρκεί έως και 5 ημέρες στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ: Cook Like a Karpathian