Αυτή το σοκολατένια τουρτα με κρέμα γιαουρτιού είναι απλά όνειρο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που δεν θέλουμε να ανάβουμε φούρνο! Είναι έτοιμο σε δέκα λεπτά και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Είναι πανεύκολο και τόσο νόστιμο που θα το λατρέψουν όλοι! Πάμε να το φτιάξουμε!

Σοκολατένια τούρτα με Κρέμα

Μία σοκολατένια τούρτα χωρίς ψήσιμο, με σκούρα βάση μπισκότου και ανοιχτόχρωμη κρεμώδη στρώση, πασπαλισμένο με θρυμματισμένα μπισκότα.

Εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο κέικ χωρίς ψήσιμο, με βάση από μπισκότα και κρεμώδη γέμιση. Έτοιμο σε 10 λεπτά, ιδανικό για δροσιστικό γλυκό!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 15 minutes

Ingredients

  • Για τη βάση:
  • 300 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας (εγώ βάζω πτι-μπερ σοκολάτας ή όποιο άλλο σοκολατένιο μου αρέσει)
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα:
  • 2 αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια πλήρες γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γραμμάρια βούτυρο

Instructions

┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Φτιάχνω τη βάση: Παίρνω τα 300 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας και τα ψιλοκόβω στο μπλέντερ ή τα θρυμματίζω καλά με τα χέρια μου (όχι να γίνουν σκόνη, να έχουν και κομματάκια).

    Λιώνω τα 100 γραμμάρια βούτυρο και το προσθέτω στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μου, μέχρι να βραχούν όλα τα μπισκότα.
    Παίρνω μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση (ή ένα ταψάκι), βάζω λαδόκολλα στον πάτο και στρώνω το μείγμα του μπισκότου, πατώντας το καλά με την πλάτη ενός κουταλιού για να φτιάξω μια ομοιόμορφη βάση με πλαϊνά (αν θέλω).
    Βάζω τη βάση στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
  2. Φτιάχνω την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, βάζω τα δύο αυγά, μια πρέζα αλάτι, το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Τα ανακατεύω καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι.
    Προσθέτω τη ζάχαρη και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να ζεσταθεί.
    Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα την ξινή κρέμα (ή το στραγγιστό γιαούρτι) και τα 60 γραμμάρια βούτυρο. Συνεχίζω το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα να πήξει ελαφρά. Προσοχή μην βράσει δυνατά.
    Αφήνω την κρέμα να κρυώσει λίγο.
  3. Βγάζω τη βάση από το ψυγείο και περιχύνω την κρέμα πάνω από αυτήν.
    Αν θέλω, πασπαλίζω με λίγα τριμμένα μπισκότα από πάνω για διακόσμηση.
  4. Βάζω το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και να μπορεί να κοπεί.

    Καλή σας απόλαυση!

Notes

@konservashka

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

 

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μπισκότο σοκολάτας σας αρέσει για τη βάση.
  • Αν δεν βρείτε ξινή κρέμα, το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι είναι μια χαρά εναλλακτική.
  • Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές του γλυκού κακάο σε σκόνη στην κρέμα.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες ή σμέουρα πριν το σερβίρισμα.