Σοκολατένιο κέικ
Συστατικά
200 γρ αλεσμένο μπισκότο
50 γρ μπισκότα πορτοκαλι-σοκολατα
200 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
100 γρ σοκολάτα σε σκόνη
100 γρ βούτυρο
100 ml χυμό πορτοκαλιού
250 γρ σοκολάτα γάλακτος
250 ml κρέμα γαλακτος
Παρασκευή
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά: αλεσμένο μπισκότο, κομμένα τα μπισκότα πορτοκλαι σε μικρά κομμάτια, ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και σκόνη σοκολάτας.
Ανακατέψτε το μειγμα με 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και 100 ml χυμό πορτοκαλιού.
2. Αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ (εγώ χρησιμοποίησα ταψί διαμέτρου 24 εκ.), ισιώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γκανάζ.
3. Για να ετοιμάσουμε την κρέμα γκαναζ, ζεσταίνουμε τη κρέμα γλακτος μέχρι να βράσει, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και
προσθέτουμε 250 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Περιχύνουμε την κρούστα με τη γκανάζ, επιστρέφουμε στο ψυγείο να δέσει καλά, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Διακοσμήστε όπως σας αρέσει