Υλικά:
(Για 4 άτομα)
500 γρ. γαρίδες Νο 1
1 σφηνάκι ούζο
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
1 κ.σ. ρίγανη
2 κλωναράκια μάραθο ή άνηθο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φέτες λεμονιού και κλωναράκια μάραθου/άνηθου για το σερβίρισμα
Σάλτσα λαδολέμονου (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μαρινάδα: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, ρίγανη, μάραθο/άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Μαρινάρισμα: Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, γυρίζοντάς τες ενδιάμεσα.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε την ψηστιέρα. Περνάμε τις γαρίδες σε καλαμάκια, τις ραντίζουμε με ούζο και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, κλωναράκια μάραθου/άνηθου και προαιρετικά, σάλτσα λαδολέμονο.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε ντοματίνια ή άλλα λαχανικά στα καλαμάκια μαζί με τις γαρίδες.
Καλή όρεξη!