Υλικά
1 μεγάλη σουπιά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Ούζο
Νερό
Μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
1 χούφτα ελιές τσακιστές
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε νερό, μαραθόριζα, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν με το λάδι τους.
Πριν κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές.
Σερβίρουμε ζεστές.
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou