Οι σουπιές κρασάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, ειδικά όταν τις μαγειρεύω με μυρωδικά και τις συνοδεύω με πατάτες “σαν τηγανητές”. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη γεύση της θάλασσας με τα αρώματα της ελληνικής κουζίνας, και είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους.
Υλικά
1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μικρή ντομάτα, σε καρεδάκια (χωρίς ζουμιά και σπόρους)
Λευκό ξηρό κρασί
1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1 χούφτα ελιές
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
Εκτέλεση
Με ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τσιγάρισα το κρεμμύδι σε φετες,φρέσκα κρεμμυδάκια μεγαλούτσικα και το σκόρδο.
Έριξα τις σουπιές σε κομμάτια, έφερα 4-5 βόλτες Έσβησα με λευκό ξηρό κρασί
Μόλις εξατμίστηκε, μια μικρή ντομάτα χωρίς ζουμιά και σπόρια σε καρεδάκια ,αλατοπίπερο, κάμποσο μάραθο.
Σκέπασα με νεράκι και σε χαμηλή φωτιά άφησα να μαλακώσουν και να μείνουν με λιγο ζουμάκι.
Νομίζω γύρω στην ώρα χρόνο ακριβώς δεν κοιτάω στο μαγείρεμα τσιμπάω ενα παχύ κομμάτι σουπιάς με ενα μαχαίρι και
οταν βυθίζετε εύκολα έχουν γίνει λουκούμι😊 Πριν κλείσω έριξα 1 χούφτα ελιές και λίγο ρίγανη
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou