ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες σουπιές 500 γρ. περίπου
300 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη
2 δαφνόφυλλα
1 ποτηράκι κρασί
2-3 κ.σ. ξιδι
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κλωναράκια μαϊντανού
νερό όσο πάρει στο μαγείρεμα
Από το Γεώρμο Πήλιο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• Πλένουμε και καθαριζουμε καλά τις σουπιές
• Αφαιρούμε από τις σουπιές τα δύο τα σπάμε, τα διαλύουμε σε ένα μπολ με λίγο νερό και στην
άκρη.
• Κόβουμε σε κομματάκια τις σουπιές και τις κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για περίπου 3-4 λεπτά.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το απάρισμα για λίγο ακόμη, μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι- Σβήνουμε με τοκρασί και το ξιδι.
• Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό αρχικά, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το ρύζι και πλυμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα ανακατεύοντας κατά
διαστήματα και προσθέτοντας λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
• Σερβίρουμε το φαγητό μας στολίζοντας το πιάτο με τα κλωναράκια του μαϊντανού.
TIPS: Ενα λευκό κρασί ή και ρετσίνα τού ταιριάζει υπέροχα. Αν δεν βρούμε φρέσκες σουπιές, δεν πειράζει. Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον κατεψυγμένες με τα μελάνια τους συσκευασμένα!