ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες σουπιές 500 γρ. περίπου

300 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη

2 δαφνόφυλλα

1 ποτηράκι κρασί

2-3 κ.σ. ξιδι

1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

κλωναράκια μαϊντανού

νερό όσο πάρει στο μαγείρεμα


Από το Γεώρμο Πήλιο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


• Πλένουμε και καθαριζουμε καλά τις σουπιές

• Αφαιρούμε από τις σουπιές τα δύο τα σπάμε, τα διαλύουμε σε ένα μπολ με λίγο νερό και στην

άκρη.

• Κόβουμε σε κομματάκια τις σουπιές και τις κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για περίπου 3-4 λεπτά.

• Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το απάρισμα για λίγο ακόμη, μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι- Σβήνουμε με τοκρασί και το ξιδι.

• Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό αρχικά, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το ρύζι και πλυμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα ανακατεύοντας κατά

διαστήματα και προσθέτοντας λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

• Σερβίρουμε το φαγητό μας στολίζοντας το πιάτο με τα κλωναράκια του μαϊντανού.

TIPS: Ενα λευκό κρασί ή και ρετσίνα τού ταιριάζει υπέροχα. Αν δεν βρούμε φρέσκες σουπιές, δεν πειράζει. Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον κατεψυγμένες με τα μελάνια τους συσκευασμένα!