Υλικά:

500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας σας (πένες, φιογκάκια, κλπ.)
150 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
100 γραμμάρια χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε κυβάκια
500 γραμμάρια μιξ τυριών που λιώνουν (χωρισμένα στην μέση) (μοτσαρέλα, γκούντα, ένταμ, γραβιέρα κλπ.)
400 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
30 γραμμάρια μαργαρίνη
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και την ωμοπλάτη και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μισα τυριά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα ομοιόμορφα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος πασπαλίζουμε με το υπόλικο τυρι και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει φουσκάλες.

Σερβίρισμα:

Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε ζεστό. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια δροσερή σαλάτα εποχής.

Προηγούμενο άρθροΣούπα με ρύζι και Κεφτεδάκια
Επόμενο άρθροΡύζι στο φούρνο με χοιρινές μπριζόλες