Υλικά

-5 μέτρια κολοκυθάκια
-3 αυγά
-200 γραμμάρια γιαούρτι
-1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-100 γρ γκούντα
-100 γρ τσένταρ (από το ελαφρύ, το είχα)
-100 γρ παρμεζάνα
-150 γρ αλεύρι
-μια πρέζα σκόνη σκόρδου
-μια πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με
τα αυγά. Βάζω τη σόδα στο γιαούρτι και προσθέτω στο μείγμα. Προσθέτω τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και ανακατεύω με το αλεύρι, τέλος τα μπαχαρικά.


Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς. Στην περίπτωσή μου περίπου 50 λεπτά, τα πρώτα 30 στον αέρα.
Δεν έβαλα επιπλέον αλάτι και έγινε καλό, σε όποιον αρέσει το πιο αλατισμένο μπορεί να προσθέσει.
Προσθέτουν επίσης πράσινα μπαχαρικά στις συνταγές, αλλά δεν είμαι φαν. Μου άρεσε πολύ το πώς έγινε και θα το κάνω συχνά.

Καλή Συνέχεια