Κέικ σουφλέ γιαουρτιού
Αυτό το κέικ σουφλέ γιαουρτιού είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Είναι υγρό και ελαφρύ και αφράτο. Απολαύστε το με καφέ ή τσάι. Μπορείτε επίσης να το έχετε με φρέσκια σαντιγί, φρούτα ή μαρμελάδες.
Συστατικά:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-3 γρ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη – 100 γρ
1 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι-320 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας – 5 ml
5 κ.σ. κορν φλαουρ – 50 γρ
1 Μήλο
Εκτέλεση:
1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε 2 μπολ.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σφίξουν (5 λεπτά).
3. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (5 λεπτά). Προσθέστε το γιαούρτι, το εκχύλισμα
βανίλιας και το κοσκινισμένο κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε αργά.
Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια αβγών ενσωματώνοντάς τα σιγά σιγά, Απλά Διπλώστε. Μην ανακατεύετε.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη του κέικ σε μια φόρμα τσέρκι, στρωμένο με λαδόκολλα (διάμετρος 18 cm).
5. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα και τα τακτοποιούμε γύρω από το κέικ με διακοσμητικό τρόπο.
6. Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
7. Όταν ψηθεί το κέικ, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κέικ να κρυώσει σιγά σιγά στο φούρνο, θα κρατήσει ωραίο ύψος.
8. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε το κέικ από την φόρμα.
Καλή Υγεία να έχετε
Find more delicious recipes here