Σπαγγέτι με χταπόδι

Υλικά

400 γρ μακαρόνια
500 g χταπόδι
6 ντοματίνια
400 γρ πελτέ ντομάτας
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Σκόρδο
Κοκκινοπίπερο
Μαϊντανός

Συνταγή

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι, αφήνουμε το σκόρδο να ροδίσει, προσθέτουμε το χταπόδι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον πελτε, βράζουμε για μισή ώρα περίπου, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού, προσθέτοντας για να χρειαστεί λίγο νερό.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε μέχρι τη μέση του βρασίματος, βγαζουμε το χταπόδι από τη σάλτσα, προσθέτουμε
λίγο νερό και σοτάρουμε τα μακαρόνια στην ίδια σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, σερβίρουμε και διακοσμούμε με το χταπόδι… .

Καλή όρεξη

Giuseppe Nadia Vitale

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά αέρινα τσουρεκάκια με κρέμα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με φασόλια…τρωγετε και ως κυρίως πιάτο