Σπαγγέτι putanesca
Υλικά
400 γρ σπαγγέτι
40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
ελιές χωρίς κουκούτσι 50 γρ
κάπαρη 25 γρ
6 φιλέτα γαύρου αφαλατωμένα
600 γρ πελτέ ντομάτας
Αλάτι για γεύση
μαϊντανό για γεύση
ρίγανη
Εκτέλεση
Ροδίζουμε τη σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με το λάδι, προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε να λιώσει.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανάβουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε (περίπου 15 λεπτά).
Στραγγίστε τα ζυμαρικά πολύ περισσότερο από το al dente και ρίξτε τη σάλτσα προσθέτοντας μια κουτάλα βραστό νερό.
Σερβίρουμε με ένα πασπάλισμα ψιλοκομμένο μαϊντανό (τον οποίο συνεχίζω να ξεχνάω 😆).
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: bakerbynature.com