Σπανάκι με Χοιρινό Κρέας. Αυτή η συνταγή είναι απλή και ιδανική ετοιμάζουμε το κρέας όπως θα κάναμε τηγάνια εγώ την είχα έτοιμη από χθες
Υλικά:
500γρ. χοιρινό κρέας μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. δυόσμος
1 φλιτζάνι του καφέ σάλτσα ντομάτα
Λίγο νερό (αν χρειαστεί)
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φραντζόλα ψωμί κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το χοιρινό κρέας και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα και λίγο νερό, αν χρειαστεί, για να δέσει η σάλτσα.
Σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό με φέτες ψωμί.
Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Λαζάνια με κιμά
Υλικά συνταγής
1 πακέτο λαζάνια
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
600γρ. ντομάτες περασμένες από το μούλτι
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
⅓ κ.γ. κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Μπεσαμελ
100 γρ.βούτυρο
100γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό
πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα
1 φλ. γραβιέρα και κεφαλοτύρι
2 κρόκοι αυγών
Διαδικασία συνταγής
Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, όχι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα, για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, κανέλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το μισό κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί το τυρί είναι πικάντικο)
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε.Χτυπάμε τα αυγά με λίγο απο το μείγμα το ζεστό και τα βάζουμε μέσα.
Ανακατεύουμε και έτοιμη η μπεσαμελ
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές από την μπεσαμελ. Απλώνουμε λαζάνια, βάζουμε λίγη σάλτσα και κιμά. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά ενώ προσέχουμε η τελευταία μας στρώση να είναι μπεσαμελ και να φτάνει για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ρίχνουμε μικρά μικρά κομματάκια το φρέσκο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Καλή Απόλαυση
Photo: Το Πιθάρι