Τι θα χρειαστείτε:
Για τη γέμιση:
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι δυόσμος
5 φρέσκα κρεμμύδια
500 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το κουρκούτι:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλεύρι κίτρινο από σκληρό σιτάρι
2 αυγά
Χλιαρό νερό
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαριζω και πλένω το σπανάκι. Το κόβω σε πολύ μικρά κομμάτια και το βάζω σε μια λεκάνη.
Το ίδιο κάνω και με τον άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο.
Παίρνω τα φρέσκα κρεμμύδια τα κόβω και τα βάζω και αυτά στη λεκάνη.
Προσθετω λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι.
για το κουρκούτι.
Βάζω σε ένα κατσαρολι νερό και το βάζω στο μάτι να γίνει χλιαρό.
Σε μία άλλη λεκάνη φτιάχνουμε το κουρκούτι με αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με αλεύρι κίτρινο από σκληρό σιτάρι,
δύο αυγά και λίγο λάδι.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Απλώνουμε στο πάτο ένα πολύ λεπτό στρώμα από το χυλό.
Βάζουμε από πάνω τη γέμιση που σε αυτήν και έχω προσθέσει μισό κιλό τριμμένη φέτα.
Τέλος προσθέτουμε ένα ακόμα λεπτό στρώμα από το χυλό.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις πάνω κάτω αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι της κας Λεμονια Αυγουστιδου