Υλικά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πρασα ψιλοκομμένα
500 γρ. σπανάκι, χονδροκομμένο
4 αυγά
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό κλασικό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml νερό
250 γρ. Φετα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τα πρασα σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2) Προσθέτουμε το σπανάκι (αν δεν χωρά, σε δόσεις), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθεί καλά, ρίχνουμε και άνηθο και δυόσμο και συνεχίζουμε δυο λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
3) Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι 100 ml ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα
4) Προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ρευστός χυλός.
5) Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την Φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
6) Προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι με τα υγρά του τηγανιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά.
7) Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° στον αέρα, για περίπου 50-55 λεπτα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
😎 Η πίτα σερβίρεται χλιαρή ή ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Η Συνταγή είναι της κας Marilu Panou