Σπανακόρυζο με αυγουλάκια ποσέ,τέλειος συνδυασμός παιδιά σας το συστήνω!!! Πέραν του ότι είναι πολύ νόστιμο είναι πολύ θρεπτικό υγιεινό και βιταμινούχο φαγητό 👌👌
Υλικά
Για το σπανακόρυζο χρειάστηκα
700gr σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 πράσα το λευκό μέρος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι κίτρινο
3 ντοματάκια pomodoro ψιλοκομμένα καθαρισμένα από τη φλούδα
Μισή κούπα ελαιόλαδο και λίγο έξτρα για πάνω από το πιάτο
Αλάτι πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο και το δροσερό κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο.. προσθέτουμε το ρύζι να σοταριστεί για να μυρίσει… Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και ψήνουμε μέχρι να σωθούν τα νερά της προσθέτουμε μία κούπα νερό αλατοπίπερο και το σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο…αφήνουμε να σιγοψηθεί… “αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε” μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι…λίγο πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού…✓
Για τα αυγά ποσέ βάζουμε σε ένα βαθύ τηγανάκι νερό και δύο κουταλιές ξύδι μόλις αρχίσει να κοχλάζει σπάμε τα αυγά και σκεπάζουμε με καπάκι… Όταν αρχίζει να ασπρίζει πάνω ο κρόκος είναι έτοιμα τα σερβίρουμε πάνω από το σπανακόρυζο, ρίχνουμε λίγο αλάτι θαλάσσης, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι..✓✓✓
Πραγματικά γίνεται τέλειο ωραίο φαγητό 👌 από τώρα και έπειτα εποχιακό δυναμωτικό, ότι πρέπει
H Συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki