Φτιάξαμε μια υπέροχη εκδοχή ζαχαρωτών! Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο για τους άλλους, ας το ονομάσουμε “σπιτικά ζαχαρωτά” αντί για μπεζέδες, καθώς η συνταγή περιλαμβάνει και πουρέ μήλου.
Υλικά:
Για τη μαρέγκα:
2 ασπράδια αυγών
150 γραμμάρια ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ξυνό
Για το σιρόπι μήλου:
3 μήλα
100 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια πουρέ μήλου (από τα ψημένα μήλα)
10 γραμμάρια άγαρ άγαρ
Για το πασπάλισμα:
κορν φλαουρ
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προετοιμασία του πουρέ μήλου:
Ψήστε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν.
Πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι ή μπλέντερ.
Παρασκευή της μαρέγκας:
Χτυπήστε τα ασπράδια με το ξυνο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Παρασκευή του σιροπιού μήλου:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη, τον πουρέ μήλου και το άγαρ άγαρ.
Βράστε το μείγμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνδυασμός και σχηματισμός:
Ρίξτε το σιρόπι μήλου σε λεπτή ροή στη μαρέγκα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα (περίπου 6 λεπτά).
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίστε τα ζαχαρωτά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αφήστε τα να σταθεροποιηθούν.
Πασπάλισμα:
Ανακατέψτε ίση ποσότητα κορν φλαουρ και άχνης ζάχαρης.
Πασπαλίστε τα ζαχαρωτά με το μείγμα.