Φτιάξαμε  μια υπέροχη εκδοχή ζαχαρωτών! Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο για τους άλλους, ας το ονομάσουμε “σπιτικά ζαχαρωτά” αντί για μπεζέδες, καθώς η συνταγή περιλαμβάνει και πουρέ μήλου.

Υλικά:

Για τη μαρέγκα:
2 ασπράδια αυγών
150 γραμμάρια ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ξυνό

Για το σιρόπι μήλου:
3 μήλα
100 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια πουρέ μήλου (από τα ψημένα μήλα)
10 γραμμάρια άγαρ άγαρ

Για το πασπάλισμα:
κορν φλαουρ
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προετοιμασία του πουρέ μήλου:
Ψήστε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν.
Πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι ή μπλέντερ.
Παρασκευή της μαρέγκας:
Χτυπήστε τα ασπράδια με το ξυνο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Παρασκευή του σιροπιού μήλου:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη, τον πουρέ μήλου και το άγαρ άγαρ.
Βράστε το μείγμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Συνδυασμός και σχηματισμός:
Ρίξτε το σιρόπι μήλου σε λεπτή ροή στη μαρέγκα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα (περίπου 6 λεπτά).
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίστε τα ζαχαρωτά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αφήστε τα να σταθεροποιηθούν.

Πασπάλισμα:
Ανακατέψτε ίση ποσότητα κορν φλαουρ και άχνης ζάχαρης.
Πασπαλίστε τα ζαχαρωτά με το μείγμα.

σπιτικά ζαχαρωτά με πουρέ μήλου
σπιτικά ζαχαρωτά με πουρέ μήλου

 

Προηγούμενο άρθροΛουκανικόπιτα χωρίς Ζύμη με Ψητές Πιπεριές και Ελιές
Επόμενο άρθροΔείτε πως φτιάχνετε η αυθεντική καρμπονάρα