Συστατικά

  • 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 200 – 210 γρ νερό
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό) – σχετικά ανάλατα επειδή τρώνε και τα παιδιά
  • 1 μεγάλη κ.σ μέλι
  • 50 γρ αποξηραμένη ντομάτα
  • 30 γρ πάπρικα γλυκιά
  • 50 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 15 γρ αποξηραμένη πράσινη πιπεριά
  • 8 γρ αποξηραμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

Εκτέλεση

1 Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Τώρα που είναι χειμώνας και κάνει κρύο τις ζύμες τις βάζω στον αρτοπαρασκευαστή. Επιλέγω το πρόγραμμα «ζύμη –dough» και αφήνω το μηχάνημα να αναλάβει το ζύμωμα και το φούσκωμα. Αν δεν έχετε αρτοπαρασκευστή δεν υπάρχει πρόβλημα. Και πάλι μπορείτε να τα κάνετε ακολουθώντας την κλασική διαδικασία. Επειδή όμως θέλουμε ζέστη για να φουσκώσει η ζύμη, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους. Θα βάλετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπασμένο με πετσέτα και θα το αφήσετε μέσα στο φούρνο στους 30 βαθμούς ή κοντά σε καλοριφέρ- τζάκι, ή πάνω σε ηλεκτρική κουβέρτα (αυτό το μυστικό το μοιράστηκε μαζί μου ο Ανδρέας και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό) . Προσοχή, δε θέλουμε μεγαλύτερη θερμοκρασία γιατί θα ξεραθεί η ζύμη μας
2 Αν δεν έχουμε αρτοπαρασκευαστή
3 Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι 100 γρ ζεστό νερό. Όχι καυτό, γύρω στους 35 βαθμούς. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να ενεργοποιηθεί. Να βγάλει φουσκάλες και να γίνει κάπως έτσι….
4 Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή κάποιο από τα μπαχαρικά εφόσον ότι χρειάζεται
5 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 σε αέρα
6 Ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ. Για να κάνουμε την τρύπα στο κέντρο χρησιμοποιούμε την πίσω πλευρά από μια μύτη από το κορνέ, ή ένα καπάκι από μαρκαδόρο. Το κομμάτι που μένει το βγάζουμε με μια οδοντογλυφίδα.
7 Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 για 12 λεπτά

Η διαδικασία βήμα- βήμα

σπιτικά bake rolls με γεύση πίτσα 5
Tips:
– Αποξηραμένο κρεμμύδι, σκόρδο και ντομάτα πουλάνε στα μπαχαράδικα.  – Πιπεριά νομίζω ότι θα βρείτε δύσκολα, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καν αν πουλάνε. Αν λοιπόν δεν έχετε αποξηραντή ώστε να φτιάξετε τη δική σας, δεν πειράζει, απλά μην βάλετε και αυξήστε λίγο την ντομάτα.  
– Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε διατροφική μαγιά ή άλλο τυρί σε σκόνη ή απλά να προσθέσετε λίγη παρμεζάνα– Μπορείτε να αυξήσετε το ελαιόλαδο και να μειώσετε το νερό – Η ρίγανη θέλει προσοχή. Μην βάλετε παραπάνω γιατί θα πικρίζουν
σπιτικά bake rolls με γεύση πίτσα 6

Credit to

 

Προηγούμενο άρθρο⚜️ Μοσχαράκι κοκκινιστό ‘αλά χασάπα’ … Ένα παραδοσιακό σπιτικό φαγητό
Επόμενο άρθροΠως θα κάνετε σκόνη κρεμμυδιού