Τούρτα με παντεσπανι και κρέμα Chantilly
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
3½ φλ. καφέ Αλεύρι Κούλα
3 φλ.καφέ Ζάχαρη
4 Αυγά
1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
Ξύσμα Πορτοκαλιού
Για την κρέμα
500 γρ Φρέσκο Γάλα
100 γρ Βούτυρο
60 γρ Κουβερτούρα
40 γρ Κορν Φλάουρ
4 κ.σ. Ζάχαρη
1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για το σιρόπι
1½ φλ. τσαγιού Νερό
½ φλ. τσαγιού Ζάχαρη
Για την Σουδική βουτυρόκρεμα
½ φλ. τσαγιού Ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 Ασπράδι Αυγού
1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Διακόσμιση
Τριμμένη σοκολάτα
Τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου σε βαθύ ταψάκι 20 εκ.
Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για την κρέμα
Διαλύουμε σε λίγο κρύο γάλα το κόρν φλάουρ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κόρν φλάουρ.
Η κρέμα σε 3-4 λεπτά έχει πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Χωρίζουμε στα 2 την κρέμα και στην μισή ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζουμε με σελοφάν να ακουμπάει πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Βράζουμε 2-3 λεπτά το σιρόπι και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στα 3.
Για τη Σουηδική βουτυρόκρεμα
Σε μπεν-μαρί βάζουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 5 λεπτά, περίπου, με τον αυγοδάρτη.
Είναι έτοιμο όταν λιώσει η ζάχαρη, βάζουμε μετά το μείγμα να χτυπηθεί στο μίξερ 5-6 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τέλος την βανίλια.
Για το στήσιμο της τούρτας
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και ενδιάμεσα βάζουμε μια στρώση κρέμα βανίλια μια σοκολάτα.
Είναι καλύτερα να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να την τελειώσουμε.
Απλά αλείφουμε όλο το γλυκό με την βουτυρόκρεμα και στολίζουμε με τριμμένη καρύδα και ξύσματα σοκολάτας.
Καλή Επιτυχία