Δείτε Επίσης: Γλυκό του Κουταλιού Σταφύλι | Γλυκό του κουταλιού Καρυδάκι

Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι

Συστατικά

1 κιλό σταφυλιών
400 γραμμάρια ζάχαρης
1 εκχύλισμα βανίλιας σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Τοποθετήστε ένα στρώμα σταφυλιών στο κάτω μέρος της κατσαρόλας και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα στρώμα ζάχαρης. Συνεχίστε αυτό το βήμα έως ότου τα υλικά σας είναι σε στρώματα και ρίξτε το 1/2 φλιτζάνι νερό.
Καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τοποθετήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 14 ώρες.
Ρίξτε στα σταφύλια σας την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και αρκετό νερό που καλύπτει τα σταφύλια και ανακατεύετε τακτικά. Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, και έως ότου τα σταφύλια σας αρχίσουν να ζαρώνουν. Όταν τελειώσει το βράσιμο προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε, το σιρόπι είναι έτοιμο όταν ρίχνετε δύο ή τρεις σταγόνες σιρόπι στην άκρη του μαχαιριού σας και κυλά αργά. 🙂
Πριν το ξεχάσω, αυτό πρέπει να κρυώσει εντελώς πριν το καταναλώσει !!!

Δείτε Επίσης: Γλυκό του Κουταλιού Σταφύλι | Γλυκό του κουταλιού Καρυδάκι

 

ΠΗΓΗ: https://foodzesty.com/