Δείτε Επίσης: Κουλουράκια με καστανή ζάχαρη | Κορμός Σοκολάτας με καρύδι

Γλυκό Καρύδι…

Υλικά για το καρυδάκι μου…

1 κιλό καρύδια..
1 1/2κιλο ζάχαρη
3 Ποτήρια νερό
10 – 15 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλα
Λίγο λεμονοφλουδα
2 κσ μέλι
Χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καρύδια με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τη μυτούλα και τα χαράζουμε σταυρωτά..
Τα βάζουμε να βράσουν σε πολύ νερό 7 λεπτά για 2 φορές…
Τα βάζουμε σε κρύο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας συνέχεια το νερό και τριβοντας το να φύγει η εξωτερική φλούδα και να ξεπικριση…
Όταν είναι έτοιμο το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε πετσέτα 2 ώρες να στεγνώσει…
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Ζάχαρη νερό και μυρωδικά για 10 λεπτά… Ρίχνουμε τα καρύδια και από την ώρα του βρασμού μετράμε 10 λεπτά με κλειστό καπάκι…
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 8 ώρες…
Την άλλη μέρα το δένουμε προς το τέλος ρίχνουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού….
Είναι χρονοβόρο αλλά το αποτέλεσμα εξαιρετικό…
από Μαρίνα Κούτρα

Δείτε Επίσης: Κουλουράκια με καστανή ζάχαρη | Κορμός Σοκολάτας με καρύδι
Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινά φασολάκια λαδερά! 👇
Επόμενο άρθροΈνα εύκολο πρωινό με καθημερινά υλικά….για τις διακοπές σας