Πρόσφατα δοκίμασα το συκώτι σε ένα απλό αλλά πρωτότυπο κουρκούτι, ήταν η πρώτη φορά που έφαγα αυτό το πιάτο τόσο νόστιμα.
Υλικά:
300 γραμμάρια συκώτι κοτόπουλου ή γαλοπούλας, κομμένο σε κομμάτια
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κρεμμύδι (προαιρετικό), ψιλοκομμένο και τηγανισμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Μυρωδικά (π.χ., ρίγανη, θυμάρι)
Vegeta ή άλλο καρύκευμα της αρεσκείας σας
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη μαγιονέζα. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο κουρκούτι.
Προσθέτετε το τηγανισμένο κρεμμύδι (αν το χρησιμοποιείτε), το σκόρδο, τα μυρωδικά και το καρύκευμα. Ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τα κομμάτια συκωτιού στο κουρκούτι και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά. Αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ένα κουτάλι, παίρνετε κομμάτια συκωτιού μαζί με κουρκούτι και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
Τηγανίζετε τα κομμάτια συκωτιού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Βγάζετε το συκώτι από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε ζεστό.