Για εσάς που λατρεύετε το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού και την γλυκιά έκπληξη των σταφίδων σε κάθε μπουκιά, σας παρουσιάζω μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή για σπιτικό ψωμί με σταφίδες.
Υλικά
250 ml χλιαρό γάλα
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σίτου
550 γραμμάρια αλεύρι σίτου
70 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια σταφίδες
2 αυγά
80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 αυγό και λίγο γάλα
Αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,τη μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.Προσθέτουμε 2 κουταλιές απ το συνολικό αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σ ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,ρίχνουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τ αυγά και το μείγμα της μαγιάς.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο μέχρι να το απορροφήσει όλο.Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας αδειάζουμε τη ζύμη τη ζυμώνουμε ελαφρά με απαλές κινήσεις και φτιάχνουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και μεταφέρουμε τη ζύμη.Χτυπάμε σ ένα μπολάκι το αυγό με το γάλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια και την χαράζουμε.Πασπαλίζουμε με τ αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας επιτυχία!!!!