Υλικά:
1 έτοιμη σφολιάτα (ξεπαγωμένη)
3-4 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια)
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες (ξεπλυμένες και στεγνωμένες)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2-3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (ή κατά προτίμηση)
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού ή πατάτας
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα κράνμπερι (προαιρετικά)
Αλεύρι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Πασπαλίστε το πάγκο με αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη της σφολιάτας προς μια κατεύθυνση, ώστε να μην διαταραχθεί το στρώσιμο της. Προσπαθήστε να μην την ανοίξετε πολύ λεπτή.
Γέμιση:
Εάν τα μήλα είναι γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το άμυλο και τα κράνμπερι (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε τη γέμιση, τη μοιράζουμε πάνω από τη ζύμη, μη φτάνοντας τα 2-3 εκ. στις άκρες στα πλαϊνά, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να διπλωθούν προς τα μέσα για να μην διαρρεύσει η γέμιση και αφήνουμε το 1/4 της ζύμης χωρίς γέμιση., το αλείφουμε με αυγό και τυλίγουμε το ρολό πάνω του!
Μεταφέρετε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφετε με αυγό και ψήνετε στο φούρνο στους 180*C μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει!
Αφήστε τη σφολιάτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Καλή όρεξη! 😊